Zorgeloos verhuizen naar je nieuwbouwwoning

24 september 2024

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwbouwhuis gekocht! Een verhuizing kan stressvol zijn, want er komt veel bij kijken. Met dit artikel geven we je handvatten voor een zorgeloze verhuizing, zodat deze periode ook een feestje wordt!

Begin op tijd; wat neem je mee?
De verhuizing is hét uitgelezen moment om eens door al je spullen te gaan en uit te zoeken wat je niet wil meeverhuizen. Pak dit moment aan om te beslissen welke spullen je wil verhuizen en welke je wil verkopen, naar de kringloopwinkel kunnen of misschien gewoon moet weggooien. Het is zonde om spullen te verhuizen, die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Begin hier op tijd mee, dat voorkomt stress!

Maak een verhuisplan
Bedenk vervolgens wat je zelf wil doen of wat je wil uitbesteden. Je kan er voor kiezen om een deel zelf te verhuizen en bijvoorbeeld grote meubels door een verhuisbedrijf te laten verhuizen. Je kan ook alles door een verhuisbedrijf laten doen, net wat je fijn vindt. Lees je in over de verschillende opties en kies wat bij jou past! Kies je voor een verhuisbedrijf, denk er dan aan dat je op tijd offertes aanvraagt, zo rond acht weken voor je verhuizing. Zo heb je genoeg tijd om het nodige door te spreken en te plannen.

Reserveer een parkeerplek
Zorg er op de verhuisdag voor dat er parkeerplek is voor de deur. Dit is belangrijk, zowel voor je nieuwe als je oude woning. Check op tijd of je hier een parkeervergunning voor moet regelen. Als dit zo is, moet je die aanvragen bij de gemeente en dat duurt altijd even. Denk ook aan de ruimte voor een verhuislift, als je die nodig hebt. Heb je gekozen voor een verhuisbedrijf, dan zullen zij je hier ook op wijzen. 

Slim inpakken
Het klinkt misschien logisch, maar pak je dozen niet te zwaar in! Zware verhuisdozen zijn onhandig en vermoeiend om te tillen. Of je nou zelf de verhuizing doet, je vrienden je helpen of verhuizers het komen doen. Pak liever een doos extra, om het verhuizen prettiger te maken. Zorg ook dat je stevige verhuisdozen kiest en pak breekbare spullen goed in, bijvoorbeeld in kranten of bubbeltjesplastic.

Gebruik een plattegrond
Print een plattegrond uit van je nieuwe huis en geef kamers een naam of nummer. Zet dit vervolgens op de verhuisdozen, zodat deze in je nieuwe woning gelijk op de goede plek terechtkomen. Hang deze plattegrond vervolgens in je nieuwe huis, zodat iedereen zelf kan zien waar de dozen heen moeten. Wil je extra overzicht, zorg dan dat er iemand bij de ingang staat die de mensen de juiste kant op stuurt.

Met deze tips ben je helemaal voorbereid op een zorgeloze verhuizing. Veel succes!